Ohjeita korvausten hakemiseen

Jos sinulla on Helenin Kodin Palvelusopimus, voit ilmoittaa vahingosta tällä sivulla. Ystävällisesti lue ohjeemme alla.

Omaisuusvahinko

Omaisuusvakuutus korvaa vakuutetulle omaisuudelle sattuvia esinevahinkoja, joiden syynä on tulipalo, myrsky, ukkonen, vuoto, murto, varkaus, rikkoutuminen tai muu odottamaton tapahtuma.

Ohjeet koskien omaisuusvahinkoja

Vahingon käsittelyä varten saatamme tarvita seuraavia liitteitä vahinkoilmoitukseen. Jos toimitat asiakirjat heti, asiasi käsittely nopeutuu.

 • Korjauskustannusarvio tai maksettu korjauslasku, vaihtoehtoisesti ostokuitti tai takuutodistus
 • Poliisiraportti, jos vahingon syynä on rikos, esimerkiksi murto, ilkivalta tai varkaus. Pienemmistä rikoksista voi usein tehdä ilmoituksen sähköisesti poliisin verkkosivuilla
 • Kartoitusraportti, jos kyseessä on vuotovahinko. Pyydä raportti yhtiön isännöitsijältä. Korjausta ei saa aloittaa, ennen kuin vakuutusyhtiöllä on ollut mahdollisuus tarkastaa vahinko. Lisävahinkoja estäviä toimenpiteitä saa tietenkin tehdä ennen tarkastusta.

​Anna vahingoittuneesta omaisuudesta niin tarkat tiedot kuin mahdollista, esim. merkki, malli ja ikä. Älä heitä pois rikkoutunutta konetta tai laitetta, ennen kuin olet saanut korvauspäätöksen.

Vastuuvahinko

Vastuuvakuutuksesta korvataan vakuutetun ulkopuoliselle aiheuttamia henkilö- tai esinevahinkoja edellyttäen, että vakuutettu on voimassa olevan oikeuden mukaan korvausvelvollinen

Ohjeet koskien vastuuvahinkoja

 • Vastuuvahingon käsittelyä varten tarvitsemme vakuutuksenottajan tekemän vahinkoilmoituksen. Täytä alla oleva vahinkoilmoituslomake, allekirjoita ja lähetä se meille sähköpostitse vahingot(a)fennia.fi tai postitse Fennia, tunnus 5018638, 00003 Vastauslähetys
 • Mikäli mahdollista, liitä kustannusarvio tai tarkastusraportti. Jos toimitat asiakirjat heti, asiasi käsittely nopeutuu.

Oikeusturvavahinko ja henkilöllyysyvarkaus

Oikeusturvavakuutus korvaa välttämättömiä ja kohtuullisia asianajo- ja oikeudenkäyntikustannuksia, jos tarvitset asianajajan apua riita-, rikos- tai hakemusasiassa.

Henkilöllisyys- tai identiteettivarkaus tarkoittaa että joku käyttää luvatta henkilötietojasi, kuten henkilöllisyystodistusta, esimerkiksi ottaakseen pikalainoja, hankkiakseen puhelinliittymän tai tilatakseen tavaraa sinun nimissäsi.

Ohjeet koskien oikeusturvavahinkoja

Täytä alla oleva vahinkoilmoitus, allekirjoita ja lähetä se meille sähköpostitse vahingot(a)fennia.fi tai postitse Fennia, tunnus 5018638, 00003 Vastauslähetys

Vahingon käsittelyä varten saatamme tarvita seuraavia liitteitä vahinkoilmoitukseen. Jos toimitat asiakirjat heti, asiasi käsittely nopeutuu.

 • Riita- tai hakemusasia:
  • haastehakemus tai muu vaatimuskirje
  • haastehakemukseen tai vaatimuskirjeeseen annettu vastaus.
 • Rikosasia:
  • vakuutetun asianomistajana esittämät yksityisoikeudelliset vaatimukset sekä vastapuolen näitä vaatimuksia koskeva vastaus
  • haastehakemus.

Jos vakuutus on ollut Fenniassa voimassa vähemmän kuin kaksi vuotta, pyydämme ystävällisesti ilmoittamaan aikaisemman vakuutusyhtiön nimen oikeusturvailmoituksessa.

Ohjeet koskien henkilöllisyysvarkautta

Fennia Vahinkovakuutus (entinen Folksam Vahinkovakuutus) tekee henkilöllisyysvarkausvakuutuksen osalta yhteistyötä cxLoyaltyn kanssa. Kun epäilet tai olet huomannut että henkilöllisyyttäsi on käytetty väärin, ole välittömästi yhteydessä cxLoyaltyyn, joka neuvoo mitä sinun tulisi tehdä ja huomioida henkilöllisyysvarkauden suhteen. Jos annat cxLoyaltylle tarvittavat valtakirjat, auttavat he sinua asian selvittämisessä ja tilanteen korjaamisessa.

Puhelinneuvonta auttaa ma-pe klo 9.00-17.00, puh. +358 (0) 942 51 651. Voit myös olla yhteydessä asiakaspalveluun sähköpostitse, helen@idturva.fi.

Jos cxLoyaltyn mahdollisuudet auttaa eivät riitä esimerkiksi päästäksesi eroon vääristä rahavaateista, kattaa vakuutus kohtuulliset juristikulut 2 000 euroon saakka henkilöllisyysvarkaustapahtumaa kohden, ilman omavastuuta. Jos vielä tämän jälkeen tarvitset juridista apua, sinun tulee tehdä oikeusturvailmoituksen, jonka löydät sivun alalaidasta. Tässä tapauksessa sinulla on oikeudenkäyntikuluista 15 % omavastuu.