Vapaaehtoiseen autovakuutukseesi kuuluva varkaus-, murto- ja ilkivaltavakuutus korvaa tällaisista tapahtumista aiheutuneita vahinkoja.

Ohjeet

Vahingon käsittelyä varten saatamme tarvita seuraavia liitteitä vahinkoilmoitukseen. Jos toimitat asiakirjat heti, asiasi käsittely nopeutuu.​

  • Poliisin tutkintaraportti on aina liitettävä ilmoitukseen, jos vahinko on aiheutunut ilkivallan tai rikoksen, kuten murron tai varkauden, seurauksena. Vähäisemmistä rikoksista voi ilmoituksen usein tehdä sähköisesti poliisin verkkosivuilla.
  • Jos jokin ajoneuvoon kuuluva esine on varastettu tai vaurioitunut (esim. CD-soitin, radio, navigaattori tai rengassarja), lähetä meille selvitys tai ostokuitti, josta selviää esineen merkki, malli, hankintavuosi ja uushankintahinta

Ajoneuvosta varastettu henkilökohtainen irtaimisto (kuten vaatteet, matkapuhelin tai tietokone) korvataan kotivakuutuksestasi.

Hinaus

Mikäli ajoneuvo ei ole liikennekelpoinen, tilaa hinaus lähimmälle korjaamolle Hätäpalvelumme kautta, puh 010 550 2072.

Varastettu ajoneuvo

  • Ajoneuvo korvataan vakuutusehtojen mukaisesti, ellei sitä ole löydetty 30 päivän kuluessa siitä päivästä, jolloin vahinko ilmoitettiin meille. Otamme sinuun yhteyttä, jotta voimme sopia korvauksesta.
  • Jos ajoneuvo löytyy, ilmoita siitä niin pian kuin mahdollista Vahinkopalveluumme, puh. 010 550 2030.

Tee vahinkoilmoitus

Vakuutuksenottajana teet vahinkoilmoituksen helpoiten Asiakasportaalin kautta:

Kirjaudu

Jos et ole vakuutuksenottaja voit tehdä vahinkoilmoituksen sähköisesti tästä

Käytämme vahinkoasioiden hoidossa yhteistyökumppaneita, kuten vahinkotarkastajia ja hinausliikkeitä. Voimme antaa tiedot vakuutuksen voimassaolosta sekä vahinkotiedot tällaisille yhteistyökumppaneille siinä laajuudessa kuin on tarpeen vahinkoasian hoitamiseksi.

Apua ja neuvoja vahinkotilanteisiin antaa myös Vahinkopalvelumme puh. 010 550 2030 ma-pe klo 8.30-16.30.