Yksityistapaturma- ja matkustajavahinkojen sekä sairauskulukorvausten käsittelyaika on tällä hetkellä normaalia pidempi. Olemme ryhtyneet toimenpiteisiin lyhentääksemme käsittelyaikaa. Pahoittelemme tilannetta ja kiitämme kärsivällisyydestäsi. 

Yksityinen tapaturmavakuutus korvaa vapaa-ajalla sattuneita tapaturmia. Jos sinulla on myös sairauskuluvakuutus, vakuutus korvaa sairaudesta aiheutuneita kustannuksia.

Ohjeet

Sairauskulukorvauksia maksetaan ensisijaisesti sairausvakuutuslain mukaisesti. Korvausta on ensin haettava Kansanseläkelaitokselta, ellei hoitolaitos ole vähentänyt korvausta laskusta.

Vahingon käsittelyä varten saatamme tarvita seuraavia liitteitä vahinkoilmoitukseen. Jos toimitat asiakirjat heti, asiasi käsittely nopeutuu.

  • Kansaneläkelaitoksen korvauspäätös sekä kopiot päätökseen liittyvistä kuiteista
  • Reseptikopiot laskut ja kuitit
  • Jos haet päiväkorvausta (lisäturva) työkyvyttömyyden ajalta, liitä mukaan lääkärintodistus ja kopio sivutuloverokortista. Muussa tapauksessa korvauksesta pidätetään 50 % veroa (koskee ainoastaan tapaturmavakuutusta)
  • Vakuutusyhtiölle on pyydettäessä toimitettava alkuperäiset maksutositteet

Maksusitoumus

Maksusitoumuksen myöntämistä varten tarvitsemme vahinkoilmoituksen sekä lääkärinlausunnon josta selviää suunnitellun toimenpiteen kustannusarvio.

Yhteistyölääkäriasemia

Teemme yhteistyötä seuraavien lääkäriasemien kanssa:

 

Tee vahinkoilmoitus

Vakuutuksenottajana teet vahinkoilmoituksen helpoiten Asiakasportaalin kautta:

Kirjaudu

Jos et ole vakuutuksenottaja voit tehdä vahinkoilmoituksen sähköisesti tästä.

Apua ja neuvoja vahinkotilanteisiin antaa myös Vahinkopalvelumme puh. 010 550 2030 ma-pe klo 8.30-16.30.