Vi på Fennia vill erbjuda dig den bästa möjliga servicen och ett omfattande försäkringsskydd.

En trafikförsäkring ersätter personskador till följd av en trafikolycka och egendomsskador som den oskyldiga parten drabbats av. En frivillig kaskoförsäkring är ett tilläggsskydd för dig och din bil. 

Varför teckna en trafikförsäkring hos Fennia?

  • För en trygg förare erbjuder vi landets bästa bonus på 83 procent, som du snabbast kan nå på sju år.

  • Om du är minst 30 år och du inte har varit med om trafikolyckor, får du en startbonus på 64 procent på trafikförsäkringen.

  • Vi belönar skötsamma förare: om du med full bonus kör utan skador i två år, får du bonusskydd som betyder att den första trafikskadan inte sänker bonusen på försäkringen.

  • Du får samma bonus på trafikförsäkringen till dina samtliga bilar.

  • Du kan utnyttja samma bonus i bilar, paketbilar och husbilar. Motorcyklar har en skild bonus och en egen tabell.

Varför teckna en kaskoförsäkring hos Fennia?

  • Vi belönar gott körsätt och skadefria år med betydande bonusar. Du kan få upp till 83 procent bonus på trafikförsäkringen och 70 procent på Fenniakaskos kollisionsförsäkring.

  • Du får tillgång till tjänsten Fennias Bilassistans 24h, som hjälper dig i samtliga ärenden som gäller fordonskador, både i Finland och utomlands. Du kan anmäla en skada dygnet runt och du får hjälp med att reparera bilen och med att fortsätta din färd.

Har du en bilförsäkring i tidigare Folksam Skadeförsäkring?

I Kundportalen kan du kontrollera ditt nuvarande försäkringsskydd och anmäla om skada.

Logga in

Elektronisk registrering och certifikat

En elektronisk registrering möjliggör en registrering oberoende av tidpunkt och plats.

Ägaren av fordonet kan skapa ett certifikat för registrering av ägarbyte eller överlåtelse av fordonet på Traficoms webbsidor.

Avställning, påställning och avslutande av försäkring

Lättast gör du avställningsanmälan via Kundportalen. Kundportalens registreringstjänst möjliggör avställning och påställning av alla typer av registrerade fordon.

Bilförsäkring utomlands och Green Card

Om du är på väg utomlands med ditt fordon, kan du behöva ett Green Card som bevis på att du har en giltig trafikförsäkring. Då du åker utomlands (även till Åland) bör du ha bilens registeringsbevis tekniska del med som pappersversion. Denna kan lätt beställas via Traficoms hemsida.